You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

VARIOKIT modularni sistem za inženjersku gradnju

Pregled

VARIOKIT sistem sa standardnim komponentama ima raznoliku primenu u inženjerskoj gradnji. Ovaj modul obuhvata višestruko primenljive osnovne i dopunske sistemske elemente sa posebnim funkcijama. Shodno potrebi moguća je i izrada specijalnih komponenti. Mogućnošću kombinovanja sa PERI sistemskim oplatama i skelama nastaju prilagođena i ekonomična rešenja za izradu mostova, tunela i drugih objekata inženjerske gradnje.

Bezbroj mogućnosti
Rešenja oplate za izradu mostova, tunela i drugih inženjerskih objekata korišćenjem osnovnih i funkcionalnih sistemskih komponenata.

Jednostavna montaža
Brza izrada korišćenjem tipiziranih spojnica i jednostavnim podešavanjem putem navoja

Ekonomična rešenja
Racionalno, zahvaljujući upotrebi standardnih elemenata i statički optimizovanoj iskorišćenosti komponenata


Noseće konstrukcije

Korišćenjem standardnih elemenata VARIOKIT modula, moguća je ekonomična izrada tehnički zahtevnih rešetkastih i nosećih konstrukcija. Kako bi se smanjilo vreme izrade oplate na licu mesta i ispoštovali striktni rokovi u slučaju potrebe, PERI isporučuje predmontirane jedinice oplate na gradilište. Mogućnost iznajmljivanja kao i prednost montaže čine VARIOKIT izuzetno ekonomičnim sistemom, pogotovo kod kratkoročne primene.

 • VST toranj za velika opterećenja
 • VRB rešetkasti nosač

Tunelogradnja

Korišćenjem VARIOKIT sistemskih elemenata montiraju se kolica za izradu oplate tunela, koja su tačno prilagođena potrebama gradilišta. Zahtevi poput prolaza za kamione ili izrada oplate za jednostrane zidove ispunjavaju se bez problema. Dodatne komponente za podizanje, spuštanje i premeštanje oplate deo su PERI proizvodnog programa isto kao i radne platforme i prilazi. Neophodan pribor kao npr. priključakpumpe za beton upotpunjuje VARIOKIT rešenja.

 • VTC kolica za izradu oplate

Mostogradnja

VARIOKIT modularni sistem za inženjersku gradnju predstavlja optimalno rešenje za izradu glavnih nosača mosta i parapeta. Portfolio seže od laganih konzola do kompletnih kolica i rešenja dodatnih komponenata.

 • VCC kolica za spregnute konstrukcije
 • VCB za izradu pešačkih staza
 • VBC oplata venca na šinama
 • VGK konzola oplate venca
 • VGB kolica oplate venca
 • VGW platforma oplate venca

Pomoću VARIOKIT sistemskih elemenata moguća je izrada tornjeva za velika opterećenja i rešetkastih konstrukcija velikih raspona za potrebe mostogradnje. VARIOKIT predstavlja optimalni sistem i za druge građevinske projekte u kojima je neophodno prenošenje velikih opterećenja. Sveobuhvatno rešenje na jednom mestu omogućava optimizovane procese tokom čitavog projekta. Kombinovanjem sa modularnom skelom PERI UP jednostavno se u čitav sistem integrišu bezbedni pristupi svim radnim površinama na različitim nivoima.

 • VST toranj za velika opterećenja
 • VRB rešetkasti nosač

Download

 

SR

VARIOKIT