You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

PERI UP Flex sistem za podupiranje

Pregled

Fleksibilno-bezbedno-brzo

Prilagodljivo
Od tornja za podupiranje do kompleksnih prostornih skela, prilagodljivo gotovo svim osnovama i svim opterećenjima

Modularno
Zahvaljujući jedinstvenom rasteru izuzetna fleksibilnost u sve tri dimenzije

Stabilna forma
Zahvaljujući čvrstim spojevima velike jedinice se mogu premeštati kranom

Kompatibilno
usklađenost sa PERI sistemskim oplatama za optimalno prenošenje opterećenja

PERI UP Flex je univerzalna modularna skela za najrazličitije zadatke. Pojedinačni elementi male težine čine građenje uz pomoć ove nosive skele izuzetno ekonomičnim. Sistemske dimenzije od 25 cm odn. 50 cm omogućavaju optimalno prilagođavanje različitim osnovama i opterećenjima.

PERI UP tornjevi za podupiranje su tipski atestirani za visine do 21,89 m, moguće je postavljanje do dva unapred pripremljena rama.


Tehničke karakteristike

  • atestiran kao samostalan toranj za podupiranje do visine 8,39 m, gore pričvršćen do visine 21,89 m (22,34 m sa navojem)
  • kao toranj za podupiranje sa ramom za velika horizontalna i vertikalna opterećenja
  • planirana kao projektno specifična prostorna nosiva skela za skoro sve osnove i velika opterećenja

Toranj za podupiranje/prostorna skela

Prošireni toranj za podupiranje bazira se na tornjevima za podupiranje koji se povezuju u jednom pravcu i tako formiraju segment nosive skele. Prošireni toranj funkcioniše kao nezavisan statički sistem, samim tim dodatne mere, kao što su npr. ankerovanje u cilju prenošenja opterećenja, nisu neophodne. Ovakva primena česta je u mostogradnji.

Prilikom upotrebe PERI UP Flex kao prostorne skele dolazi do izražaja njena maksimalna varijabilnost. U tom slučaju pozicija vertikala prilagođava se precizno datim opterećenjima na gradilištu. Izuzetno visoka opterećenja prenose se podjednako jednostavno kao i niska površinska opterećenja. Prilagođavanja i najkomplikovanijim osnovama realizuju se bez problema korišćenjem standardnih elemenata. Visoka krutost spojeva omogućava stabilnu formu čak i velikih jedinica prilikom transporta kranom ili premeštanja pomoću kolica. Sve vertikale se međusobno mogu čvrsto povezati. Jedinice se predmontiraju na tlu, a zatim spajaju u velike nosive skele. Sistemske patosnie i merdevine, koje obrazuju radne platforme i prilaze, integrišu se u nosivu skelu.